Sıkça Sorulanlar

Bebeklerde genellikle ilk diş çıkma dönemi 6. ayda başlamaktadır. Diş ilk çıktığı dönemden itibaren dış yüzeyinin mutlaka temizlenmesi gerekmektedir. Bebekler için özel olarak diş fırçaları kullanılmalı ve diş macunu kullanılmamalıdır.

Diş taşları; diş kaybına yol açabilecek önemli bir problemdir. Hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan birtakım problemlere yol açan diş taşlarının tecrübeli hekimler tarafından temizlenmesi zararlı değildir.

Diş hassasiyetinin 2 temel nedeni bulunmaktadır. Bunlardan ilki çürüme ikincisi ise diş eti problemleridir. Her iki durumda da özel tedavi süreci başlamaktadır. Günümüzde lazer ve flourid tedavileri de diş hassasiyeti probleminin giderilmesinde kullanılmaktadır.

Her yirmilik dişin çekilmesine ihtiyaç yoktur. Bazı kişilerde çeşitli nedenler ile yirmilik diş tam olarak çıkamamakta çene kemiği ve komşu dişlere baskı uygulamaktadır. Ya da gömük diş problemi de görülebilmektedir. Bu durumlarda yirmilik dişin çekilmesine ihtiyaç duyulabilmektedir.

Diş implantı; eksik dişlerin tamamlanmasında günümüzde sıklıkla başvurula bir tedavi yöntemidir. Titanyumdan üretilen yapay diş kökünün çene kemiğine yerleştirilmesi işlemidir.

Hamilelik sürecinin özellikle ilk ve son 3 ayında diş hekimleri herhangi bir girişimsel tedavi uygulanmasını önermemektedir. Bu nedenle gebelik planlaması sürecinde ağız ve diş sağlığı kontrolleri yaptırılmalıdır. Hamilelik sürecinde acil durumlarda diş hekimine başvurulabilmekte, herhangi bir tedavi uygulanmadan önce ise mutlaka kadın doğum doktoruna danışılmalıdır.

Öncelikle ağız hijyeninize çok dikkat edeceksiniz. Şekerli yiyecekler tellerinize ve braketlerinize yapışır ve bakteri üretirler, dolayısıyla dişlerinizi çürütürler.
İlk hafta yumuşak gıdalar yemelisiniz. Havuç, çerez gibi sert yiyeceklerden uzak durmalısınız, çünkü braketleriniz kırılabilir. Ayrıca çok soğuk ya da sıcak yemekler braketlerinizin fiziksel yapısını değiştirebileceği için düşmelerine sebep olabilirler.

Canlı Destek